Wednesday, March 2, 2011

Dudong semakin tua....


semalam... tanggal 2 mac 2011... aku, semah, yebeng, tyra dan jemputan khas kami zaly haripin dan pijie (bukan nama sebenar... ;p) telah meraikan birthday dudong yg ke.... errrrrrrr... jap nak kira jap..... ermmmm yg ke.... 24 kot... hahahahaha.... wpun sbnrnya bday dudong 1 mac... tapi sbb ada mslh teknikal yg x dpt dielakkan yg disbbkan oleh pegawai cukai berdedikasi.... maka kami sambut sehari lewat... perancangan telah dibuat bbrp hari sebelum.. namun.. xdela merancang sgt pun... plan awal just nak kuar makan2 n celebrate jer pun... sorila dudong x dpt nak tepung tawar cam yg lepas... kitorg tau kali ni x la best mcm yg ko penah kena... kalau ko nak... boleh jer buat special request.. kwang3... ahahahaha... papepun... seperti description kat album bday dudong kat FB aku tu... mlm smlm sgt meriah wpun ada bbrp org jer dan x perlu nak jerit2 baling tepung pun utk rasa meriah dan fun... as long xde si 'killing the fun' segalanya gerenti akan fun...!! anyway dh lama kot x lepak dgn semua2 sekali... selalunya kalau kitorg kuar... kalau keluar sama ada yebeng xde... or tyra xde... or dudong xde... or aku yg xde... tapi kalau aku keluar si semah mesti ada dgn aku.. hahahahah... smlm juga hampir2 aku rasa nak mengamuk kot bila sume plan yg dirancang dh siap tapi tetiber si dudong call kata dia kena stayback sampai kul 10... x ke hangen satu badan.... abes nak celebrate kejadahnya kalau org yg diraikan xde... nak x nak... dlm kehangenan satu badan aku nekad nak keluar jugak... kalau dia xde kitorg makan2 jer... abeskan kek tu tanpa dia... ataupun kitorg tunggu depan OCBC sampai dia keluar... ekekekekeke.... tepat kul 8 yebeng jemput aku depan rumah... menuju ke LRT bangsar utk jemput semah dan tyra tu aku terfikir... kadang2 si dudong ni suka main2kan aku... ckp jer nak balik kampung laaa... stayback la... kang ada jer muncul kat bangsar tu... motipp sampai nak suruh rakan sekerja dia sendiri ckp kat phone bgtau aku dia betul2 kena stayback?? eee terlampau... dan kerana yebeng ada masalahnya sendiri dan x boleh keluar sampai lewat mlm aku terpaksa paksa dudong utk keluar awal jugak... sesampainya kami semua di full house... kami pun order la dulu makanan... kek yg dibeli kami serahkan pada pekerja2 kat full house tu utk dorg simpan sementara tunggu dudong... dh stgh mkn barulah dudong sampai dgn tag kerja OCBC dia tergantung lagi kat leher... owhhh sgt cemerlang berkerja... ;p hanya tinggal sorg lagi yg belum sampai iaitu zaly haripin... katanyerrrr melalui BBM... dia stuck dalam jem di sentul... oleh kerana katanyerrrr lagi di FB... rindu nak jumpa aku... kami sanggup tunggu dia yg sampai dgn kwn dia (pijie) yg boleh tahan sengal gak... wakakakakaa!!! sementara menunggu zaly.... kami pun bawaklah keluar kek yg disimpan... bila munculnya kek tu... dudong plak tetiber nak malu2 hayam kat situ... sampai merah2 muka pehal... mujurlah kitorg x bawak gi makan chillis atau TGI... kalau x best gak sume nyanyi ramai2 sambil dudong kena diri atas kerusi... wahahahahahahaha!!!! xper2... mangsa seterusnya... wakakakaka!!! the real party dh bermula... apa lagi... bergambar sakanlah kami... coz tyra dh pun beli party hat so kitorg pun paksala dudong pakai... mslhnya bukan dudong sorg jer kena pakai... kitorg sume sekali kena pakai... tapi yebeng sgt sporting dan pakai jugak bersama2 kami... gereklah yebeng!!! after lebih kurg 20-30 minit kitorg dh habis tiup lilin makan kek bagai... VVIP yg dinantikan barulah sampai... terkejut gak kitorg bila tgk kwn yg zali bawak... mula2 sume org ingat abg pojie.. dh nk tegur dh ni... sekali tgk betul2 bukan... hahahahahahampehhhh... dan kerana itulah member dia dpt nickname pijie... wah3... mulut leh tahan nih... siap membahan aku nih... bygkan lah sorg sgt kagum dgn polaroid dan sorg lagi sgt kagum dgn 'hasil' polaroid... wakakakaka!!! yg x bleh blah tu... bila black berry bertukar jadi slide phone dan gambar dari polaroid jadi wallpaper phone setepek atas tu... hahahahahaha.... tapi apa pun best!! ada geng sekepala dan giler camtu... bayangkanlah seperti biasa... full house tu penuh dgn suara dan gelak tawa kitorg jer dan kitorg seolah2 mcm conquer full house tu.. sampai nk tutup jugakla kitorg lepak.. anyway... thanks to zaly n friend sbb sudi dtg sama2 raikan besday dudong wpun lambat ckit... pastu ada plak bday boy fake... siap pekerja situ tolong sama2 nyanyi lagu bday lagi... kelakar giler!!!! dan otw balik... dudong dihanjingkan terbaeeeekkkk oleh kami semua... ahahahahah!! nasibla besday boy... sepanjang perjalanan hantar sorg2 tu mmg bergegar kereta yebeng dgn bahan hanjingan dan gelak ketawa kitorg... dh lama rasanya aku x gelak dgn korg sume mcm tu... hilang rindu dgn korg semua... ngeeeee.... ;) hurrrmmmm.... walaupun hanya one slice kek... tapi kami semua rasa cukup bermakna kerana dpt meraikan besday dudong bersama2... anyway tiada apa yg dpt menukar ganti persahabatan kami... bukan wang ringgit... bukan harta benda.... bukan populariti dan bukan keglameran!!! cukup apa saja yg kami lakukan bersama2 akan membawa makna dan kenangan yg sgt besar buat kami... x perlu bermewah2 dan x perlu killing the fun... ohhh x perlu jugak 'no fun at all'... sgt membosankan... oh yerrr... ahad yg lepas aku, semah, tyra n friends pergi ke kenduri kawin izwa... best dpt berkenalan dgn member tyra dari korea... tunjuk skill ckp korea wpun... kah3!!! dan slps itu... aku, semah, ajoy dan adila bantai karok kat PUSAT LATIHAN NYANYIAN ALADDIN.. hahahaha... pusat latihan nyanyian ok... dh mcm akademi fantasia gitewwww... 58 lagu... tahniah sume!!! mmg hebat... hahahaha... oh yer.. ini jugak ada satu pesanan kepada pihak2 yg agak sentap kononnya... x taula sentap ke x.. tapi just nk clearkan ok... perancangan kitorg gi karok dgn dorg bukan plan last minute.. mmg plan tu dh dirancang lama... cuma masa x mengizinkan... dan kitorg dh pun berjanji dgn ajoy utk karok pada hari tu melalui BBM sehari sblm... so kalau dorg x sengaja x pergi event korg tu... bukan kitorg yg tahan dorg... kitorg pun x tau korg pegi tgk free show... dan pada selasa yg lepas... nora buat pertama kali masuk ke konti KLFM dan masuk dlm siaran muzik aktif sebagai wakil Tomokianz... bangga siot!!! bila dpt berckp pasal fc dan fanbase dan membuka peluang utk org ramai mengenali lebih dlm tentang tomokianz... great job girl!! u deserve it... hope Tomokianz akan terus sukses dan akan lebih dikenali di seluruh malaysia... i give u my full support!!! thanks jugak pada deqsue n k.KA sbb dtg... k.KA dtg sebagai wakil Mila FC... dan kerana peluang sebegini kita dpt bertemu dan berkenalan... bertambah rakan... :) dan yg paling bestnyer... all the DJs sgt sporting dan giler2... habis live.... muaz muzikfm pulak menunggu di luar dan apa lagi bergambar la ramai2.... dh mcm artes2 dan kelab peminat masing2... hahahahaha.... yeahhhh!!! that's all for this week!!!! bnyk kenangan baru tercipta dan it's been a really great week!!!

HAPPY 24TH BIRTHDAY DUDONG A.K.A SHNDONG A.K.A NUAR AZIZ!!!!!!!!



p/s: sgt x sabar nak pegi konsert suju.... this is my first time join the concert... can't wait nak jerit utk shindong!!!!! :D