Tuesday, September 27, 2011

Atas Kerusi...

hahahahah... mesti sume pelik nape tajuk kali ni 'atas kerusi'... ahahahaha... ni lah kan.. nak citer pasal kejadian yg baru2 berlaku ni... baru jer dlm 3 4 ari yg lepas... ;p

Sabtu yang lepas... aku ke konsert Korean Music Wave yang di Stadium Merdeka... ramai member2 yang pegi.. dan antaranya termasuklah Semah, Dudong, Tyra Banks yang seksi tu dan juga kwn2 lain yang terpisah dari tempat duduk kami... sudah semestinya semah, dudong dan aku sebaris... tyra banks yg seksi tu dh tercampak ke depan dgn geng2 kpop dia yg lain... masuk ni... inilah konsert besar kedua yg aku dh pegi tahun ni... B2st ari tu xdela namanya konsert sbb dia mcm showcase jer... x kisahla...

selepas konsert pertama besar yg aku penah pegi (SS3).. inilah konsert yg aku rasa aku x pernah sehyper ini... konsert kali ni menampilkan ramai2 artis kpop.. semuanya yg best2.. drp yg aku suka giler sampaila yg aku x kenal sgt pun ada...Konsert kali ni di emcee kan oleh DJ dari MYfm, Kevin, Dongho dan juga DJYoung dari Korea...

persembahan pertama dimulakan oleh FT Island... disbbkan xde kipas Park Jung Min.. then aku pun belilah kipas Ft Island coz aku memang minta this band pun... this band punya performance memang sgt memukau.. dgn suara vokalis dia Hongki... damn!! daebakkk sangat... 5 songs.. rasa memang mcm x cukup.. persembahan dorg juga membuatkan aku teringat kepada performance 6ixth sense... sekagum itu jugalah bila aku tgk 6ixth sense perform... dan of cozla attention aku tertumpu pada gitaris dia Junghoon... mcm Atan.. echehh!!! ;p

performance kedua dimantapkan lagi dgn kumpulan Teen Top... damn!!! aku terpersona melihat dance dorg... synchronize satu hal... sharp satu hal... formation dorg tu.. perggghhhhh!!!! aku rasa mcm smartttt gilerrrrr.... cantik ahh dorg dance... mmg best!!! and start dengar lagu2 dorg... hati pun mulalah jatuh cinta... apa lg..? dh start pun carik lagu2 dorg... hahahaha...

performance seterusnya plak kali ni girl group plak... haaa yg tang ni... memang dudong plak la yg ternganga... 4 minutes bila dance meliuk lentok.. lelaki mana x menganga..?? hahahaha... lebih2 lagi bila Hyuna bagi sexy wave dia... kononnya berdarah hidung dudong... doiiii!!!! ;p

Then.. ukiss plak meriuhkan suasana yg dh sedia riuh... ramai gak fans2 ukiss mlm tu... kebanyakannya memang minat Kevin, Eli dan yg lain2...dorg perform a few songs yg memang aku minat giler... 0330 and round n round...

lepas jer ukiss... tibala plak giliran aku nak scream.. mana xnya... tunang aku Park Jung Min yg on stage... hahahahaha.. giler flawless... bila dia senyum... doiiii.. rasa cam nak rebah jer... ahahahahah!! rilek... rilek sume... aku tau korg sume tgh rasa loya2 atau mata ke atas tangan di bahu... hahahahah... tapi inilah hakikatnya... memang hensem giler.. muka dia sweet lebih2 lagi dgn muka nakal dia... bila dia buat sexy butt wave dia... elemek... aku x jerit k.. aku cuma nganga jer... ;p

Lepas jer Park Jung Min... tibalah giliran bigbang plak... Seungri perform dulu... masa ni... sume crowd dh start bangun dari kerusi... ada yg sampai pegi ke depan... sebab mmg tgh hot masa tu... Seungri perform bbrp lagu jer dan lepas tu GD & TOP perform... bila dua2 ni keluar... semua crowd mcm org giler... semua mmg enjoy abes2 la... aku yg sebelum ni pegi mana2 konsert hanya akan enjoy dari kerusi pun dh terikut bangun sekali nyanyi2 sekali ni.. hahahaha... aku pun x tau kenapa konsert kali ni memang best... terasa mcm enjoy sgt sampai hati dan badan kita automatik bergerak sendiri tanpa dipaksa... si Semah memang dh hilang terus dlm crowd yg ke depan... hanya tinggal aku dan dudong di kerusi... bila org2 depan sume bangun... dudong mula berdiri... sbb dia kata dia x nampak... aku pun turut berdiri.. sbb kalau aku terus duduk memang aku hanya akan dengar suara... aku x nampak apa yg berlaku di depan...

sampai masuk lagu kedua... ni yg aku x tahan ni... semua dh start berdiri atas kerusi... semah berlari balik kat tempat kitorg sbb nak berdiri atas kerusi jugak... sume terpaksa diri atas kerusi sbb org yg depan2 dorg berdiri atas kerusi.. so memang sume x nampak... okla fine... wpun org2 depan aku diri atas kerusi aku masih nampak lagi... tapi yg aku x tahan tu bila dudong ikut berdiri atas kerusi juga... adohaiiiiiiii... aku dh risau masa dia panjat kerusi... bukan apa.. saiz dia bukan mcm org biasa... kalau berdiri atas kerusi tgk jer xper.. ni siap lompat2 mcm org lain... hahahahahaha... adohaiiiiiii... dudong.. dudong.... aku memang x berani nak naik.. takut kerusi tertanam dlm tanah... wakakakakaka!!!! apa2 pun... semua mmg excited dan terhibur dgn performance mlm tu... aku yg pegang kipas FT Island terpaksa tukar kipas TOP yg semah beli sbb mcm x sesuai plak lambai2 kipas FT Island time bigbang yg perform.. hahahaha...

inilah sbbnya tajuk kat atas tu atas kerusi.. sbb kemuncak mlm tu memang semua berdiri atas kerusi sambil join the performance... anyway... this is the best concert ever... yg pernah aku attend... sayang sbb Seungri, GD n TOP hanya perform lagu sikit jer... sedangkan semua crowd tgh betul2 enjoy... bila crowd minta encore.. sume ingat akan ada encore.. tapi rupanya dorg x prepare utk itu pun.. x taula apa alasan dorg.. sbb dh dibayar utk jumlah lagu tertentu je ke.. atau dorg x prepare songs ukt encore ke.. ataupun dorg nak kejar flight ke.. ntahla.. tapi aku dpt tau flight GD n TOP bukan mlm tu...

lepas konsert kami ramai2 pekena supper kat pelita KLCC.. sempat jugak kitorg ajak YB lepak sekali... cuma time balik aku, tyra n cousin dia je gerak dulu... onyang, semah n dudong nak pegi downtown katanyer...

dan ini juga sbnrnya ikhlas dari hati aku... wpun aku minat kpop tapi aku x la se'die hard' mcm yg lain2... it's just aku minat the music... music itu luas... bukan tertumpu kepada satu kwsn jerkan.. bukan saja kpop aku layan... malah music2 mcm hindustan... jepun... cina... tamil... spanish.. arab.. sumenya aku layan.. pendek kata worldwide la... cuma maybe kpop dekat sikit di hati sbb bak kata abg pojie.. bait2 liriknya mcm sebutan bahasa melayu.. sbb tu ramai yg rasa dekat dgn music dorg... dan seminat2 aku... aku xdela nak judge membabi buta... ada cara dan sikap yg perlu diikut dan diberi pujian.. ada sesetengah yg kita kena limitkan... yg penting menilai sesuatu bukan secara membuta tuli... sebab aku yg tengok sendiri di depan mata.. that's why aku puji performance dorg.. they are just not singers.. but a real performers and entertainers.... kalau setakat dgr kata org.. aku pun x berani nk kata apa2...

well whateverla... yg penting kita happy... and start from now... aku nk throw away or stay away from things yg boleh membuatkan aku bersikap buruk... human... is still human... sebanyak mana pun kita disakiti... biarkan jer... sbb setiap perkara akan ada balasannya.. dan aku juga x terlepas sama.. maybe ada benda yg aku buat menyakitkan hati org lain tanpa disedari... so kena rajin minta maaf selalu... muda atau tua... maaf dan memaafkan... "merendah diri memohon maaf adalah lebih mulia hatinya dari yg memaafkan..." jgn bersikap angkuh sgt... sbb kat dunia ni x perlu jadi si hipokrit utk nampak baik kat depan mata semua org... so sama2 muhasabah diri jerla... dan beringat sentiasa bukan sentiasa nak ingatkan org jer... diri sendiri pun kena selalu beringat... kehidupan manusia bukan sehala... ada bnyk cabangnya.. so x perlu berprasangka dan perasan x tentu hala... *peace*

i'm counting days to Seoul!!!!! jjjyeahhhhhhhh!!!!!!

*mood: happy happy happy!!!!!!!! ;)*



Tuesday, September 13, 2011

berhabukkk!!!

masyaAllah.... dh bersepuk blog aku ni... kalau rumah... dh berdebu kelabu asap dah....ayayayayayaya.... mana taknya... last sekali post aku bulan jun ari tu... bukan apa... xde benda menarik nak tulis... dicampur dengan rasa malas semulajadi... makanya... mcm rumah tinggal la jadinya.. tapi xper... i'm back!!! anggap jerla i mcm gi obersea selama 3 bulan k... ;p

baru2 ni kita baru jer lepas sambut raya aidilfitri kan... walaupun dh 2 minggu berlalu tapi saki baki kemeriahan masih terasa... cuma tahun ni rasa mcm open house x banyak... ke aku yg kurg dpt jemputan.. hahahaha... sebelum raya ari tu alhamdulillah dapatla juga kita semua menyempurnakan sekali lagi ibadah puasa insyaAllah dengan sempurna... di hujung2 bulan
puasa dapat juga kami ramai2 berkumpul berbuka puasa bersama2... ada yb, edna, tokwan, tyra, nora, deqsue, adila n ajoy... cuma rasa x cukup korum sbb xde budak kecik nama ktcats tu... hahahaha.. kalau dh mesti dh riuh rendah luar biasa... dan pada 6hb ogos yg lepas juga merupakan hari lahir aku dan puasa hari keenam... terima kasih sgt2 pada kawan se-facebook yang antar wish birthday... ramai giler sampai ber'ding' 'ding' phone aku berbunyi dari jam 12 malam hingga keesokan harinya... tapi banyak camna pun aku tetap reply sorg2 tanda appreciate pada setiap wish korg... thank you juga pada yebeng, edna, tokwan, ajoy dan fit yg celebrate birthday aku bbrp ari kemudian lepas kami berbuka pusa bersama2.... thanks juga pada fit atas hadiah dia yg cute...i really love the shape!! ;)

pada 21 ogos pula aku, acap, edna, azie, ajoy dan kwn2 dia berbuka puasa bersama 6ixth sense dan peminat... Adi sgt peramah mlm tu dan melayan fans2 dia dgn begitu baik sekali... thanks zaly sbb mengajak kami... manager terbaeeekkk!!! ;p

tahun ni juga merupakan tahun pertama kami sekeluarga berhari raya tanpa seorang ahli keluarga yang telah pergi meninggalkan kami semua april lalu... ketiadaan dia cukup dirasakan kami semua terutamanya pada mak abah dan juga kakak ipar aku.. kalau sebelum2 ni... dialah yang menyediakan segala keperluan untuk hari raya buat anak2 dia... tapi tahun ni segalanya perlu disediakan secara bersendirian oleh kakak ipar aku... pada raya pagi kami sekeluarga juga buat pertama kalinya menziarahi tanah perkuburan selepas solat raya... sebelum ni x pernah menjadi rutin setiap pagi raya buat kami sekeluarga... tapi slps ini... ia akan menjadi kebiasaan kami setiap tahun di pagi syawal...

dan pada bulan puasa yg lepas la saat paling kuat aku teringatkan dia... lepas 3 bulan aku dh kurang rindukan dia.. tapi perasaan tu dtg lebih kuat bulan puasa ari tu... aku akan teringatkan dia lebih2 lagi tiap kali aku balik rumah lewat malam... bulan puasa ari tu memang banyak kali aku balik lewat malam kebanyakannya disebabkan kerja... selama arwah ada aku x pernah pun tahu apa yg dia fikirkan... bila semakin dewasa aku rasa kami kurang berkomunikasi... aku x pernah rasa yg dia ambil berat atau kisah pasal kehidupan aku sebab aku fikir dia ada kehidupan dan keluarga dia sendiri dan x perlu untuk ambil tahu hal2 aku... tapi selepas dia pergi... kakak ipar aku bagitau aku yg dulu masa aku selalu balik lewat.. arwah abang aku selalu mengadu pada dia... dia risau aku balik lambat... x telefon rumah... balik 3 4 pagi... sorg2.. perempuan... kalau apa2 jadi kat aku mcmana... dulu pernah sekali kereta aku rosak kat MRR2.. masa tu lebih kurg kul 1 pagi... dan sejak dari ari tu dia makin bertambah risau... bergenang airmata aku mendengarkan cerita kakak ipar aku... rupanya selama ari ni dia risaukan aku dan dia tahu bila setiap kali aku xde balik lagi pada waktu yg sepatutnya aku dh ada di rumah dan tido... memang aku x pernah rasa yg dia kisah aku balik lambat atau tak... sebab yg akan call aku setiap kali aku balik lambat cuma abah sorg... tapi arwah pernah bebel2 pada aku... dan aku hanya jawab... "eleh.. ko tu pun selalu balik lambat nak sound2 org kenapa..??" sedih tak teringat balik kata2 tu yg pernah dilafazkan dulu... x sangka rupanya dia ambil berat pada aku dan risaukan keselamatan aku... tapi dia x pernah tunjuk... sebab itu memang perangai dia... dia x pernah tunjukkan kasih sayang dia... sbb tu bila aku balik lambat... aku mesti akan teringatkan kata2 dia... aku sendiri rasa x nak balik lewat malam mcm dulu... bila teringatkan dia aku selalu kata pada diri aku... aku kena kuat... dan sbb itulah aku kena lalui kehidupan aku seperti biasa dan x boleh nk down setiap masa... senyum dan ketawa... itu akan memberikan aku kekuatan... hargailah setiap detik dan waktu kita bersama keluarga.. kerana itulah yang akan memberikan kenangan terindah pada setiap yang tinggal...

haaaahhhh... dh siap cerita lepas raya... baru semalam ofis aku buat jamuan raya... best sbb ramai kawan2 sekongkol yg datang... hahahahah.. maskudnya ramai rakan2 sekerja dari unit2 lain yg bekerjasama dgn kami sudi meluangkan masa dtg menjamu selera... terima kasih semua... baru2 ni juga aku pergi launching album stacy... tahniah to stacy atas kelahiran albumnya Stay-C... lagu2 dia semua best2... catchy... dh mcm muzik korea... best!! vokal sgt dipuji... dance... x yah ckp mmg daebakk!! mv dia 5 star...


there's a lot of activities coming on this september sampaila hujung tahun... 24hb ni aku x sabar nak jumpa kekasih hati.. ahahahah... korean music wave in Malaysia akan diadakan kat stadium merdeka.. cam biasa nak nonton konsert2 terbaik dari mereka yg layak bergelar performers... sbb performance dorg daebakk!! setanding dgn artis2 barat... kali ni x mampu derr nak beli tiket mahal.. asal dpt duduk n enjoy the konsert sudeyyyy... nak kena simpan utk 2PM!!!! ;p



dan next week juga kami sekeluarga nak melawat kawasan.. heheheh.. cherating jer.. seingat aku yg dh 28 tahun hidup ni.. rasa2 cam x pernah jejak lagi cherating kot... aku xde memori camna rupa cherating tu...

then of course saat terbesar yang dinantikan dari awal tahun ari tu lagi... aku sekali lagi nak melancong ke seoul... kali ni aku dh tau nak cari apa.. dan aku dh tau kalau aku nampak sesuatu yg familiar... hahahaha.. dulu pergi mcm x brp nak reti sgt.. tau nak pergi tempat sejuk jer selain tgk2 tempat shooting dram2 or film2 korea yg best2 tu... kali ni kena observe betul2... dulu pergi dgn parents n cousin.. but kali ni pegi dgn edna n dudong mesti suasana lain ckit bila dgn kawan2... dan aku rasa nak pegi merayap n norebang mlm2 boleh..?? hihihi...

anyway... aku kena ingatkan diri sendiri utk rajin update blog... kadang2 aku x tau nak tulias apa sbb kekadang xde apa yg menarik pun nak story mory.. another thing... sometimes xde org pun berminat nk tau apa yg berlaku dlm hidup kita ari2 kan... heheheheh... so!!! until we meet again!!! anneyonggggg!!!!!